Søndag den 13. april klokken 10 åbner Ellinglund endnu engang dørene op i anledning af Økodag. Gårdens 230 malkekøer har nu stået i stalden hele vinteren, og de er mere end klar til at komme ud i forårsfriheden. Alle interesserede gæster er derfor velkomne til at tage del i køernes forårsglæde, når de danser ud i friheden.

Gården Ellinglund er en rigtig lille naturperle perfekt placeret i de smukke frodige og grønne omgivelser omkring Silkeborg. På gården bor Gert og Anne Lassen samt deres fire børn Malte på 12 år, Maja på 10 år, Sofia på 6 år og Bertram på 2 år og derudover Mormor Jette.

Ellinglund har været i familien Lassens eje siden 1976, hvor Gerts far og mor, Henning og Gitte, købte bedriften. I det daglige hjælpes de to generationer også stadig ad med at få de økologiske hjul til at løbe rundt. Derudover giver Søren og Jeppe også en hånd med at passe de 500 hektar jord, 230 malkekøer, 400 kalve og ungdyr, heste, får, geder, høns, katte, kaniner og grise som også hører til Ellinglund.

Økologien har været en del af Ellinglund siden 1995, og det er et valg, som hele familien Lassen er stolte af. Gert fortæller, at det betyder meget for dem at vide, at de er med til at passe på det danske grundvand og ikke mindst den smukke natur, som de nyder hver eneste dag.

Smag på økologien i det fri

Økodag på Ellinglund vil være spækket med sjove oplevelser for både store og små. Der vil både være smagsprøver på Hærvejsokse, ligesom pølsemageriets slagter Brian kommer med sin salgsvogn, hvor der vil være mulighed for at købe ægte Ellinglund hærvejsoksekød forarbejdet af pølsemageriet. Derudover vil der være lækre økologiske smagsprøver fra Them Mejeri, som Ellinglund leverer mælk til. Endelig er gæster også velkomne til at medbringe egen madkurv, så frokosten kan nydes på en af gårdens grønne arealer.  Hertil vil det være muligt at købe grillede pølser (fra egne dyr) samt brød, kage, kaffe, sodavand og øl.

OBS: parkering koster 20 kr., hav derfor gerne lige penge med.